
Szóval a hozzávalók a következők:
1/2 doboz ricotta (125 g)
2-3 ek. zabtejszín
1/2-1 bögre csicseriborsó
1-1 1/2 bögre lencse (én most vegyesen használtam vöröset és zöldet)
3 közepes burgonya
2-3 kisebb fej vöröshagyma
só
fokhagymasó
garam massala
esetleg 1/2-1 citrom leve
A csicserit és a lencsét előző nap beáztatod - a csicseriborsót szódabikarbónás vízben, így hamarabb fő - , majd felteszed a csicserit főni - szintén teszel a vízbe egy kis szódabikarbónát. Főzöd egy negyed-fél órát, majd egy másik tálban felteszed a lencsét is, pici vízzel, épphogy csak ellepje, teszel bele kis garam massalát, sót, fokhagymasót és főzni kezded. Amíg ezek főnek, felvágod kockákra a meghámozott burgonyát, és csíkokra a hagymákat, majd hozzáadod ezeket is a lencséhez, utánaöntöd a vizet - természetesen akkor utána is fűszerezel - , és puhára főzöd az egészet. (Jó, ha egy kevés víz marad rajta, hogy higítsa a szószt). Közben a csicseri is elkészül nagy valószínűséggel, de ha nem akkor értelemszerűen azt is addig főzöd, míg puha lesz, majd hozzákevered a többihez. Elkészíted a szószt. A ricottát és a tejszínt tűz fölött összekevered, teszel ebbe is ízlés szerint garam massalát, sót, fokhagymasót, esetleg citromlevet, ha pikánsra szeretnéd, majd az egészet hozzákevered a lencsés cucchoz. Picit összerottyanthatod esetleg, majd tálalod.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése