
Hozzávalók (ez jó nagy adag lett - 2 emberre jó adag mármint :) - , szóval aki nem akarja ezt enni egy hétig az csökkentse le...:) de ha nagy a család akkor nem kell...:))
Amit használj hozzá:
tetszőleges zöldségfélék - hát én most szeletelni bizony lusta voltam úgyhogy fagyasztottat használtam, szóval ez adott volt: volt benne sárgarépa, krumpli, zöldborsó, kukorica...kábé a zacsi egyharmadát-felét beleborítottam + beletoltam még egy fej vöröshagymát (olyanra vágd amilyenre szereted) és volt otthon némi frissen felkarikázva lefagyasztott póréhagymám is, ezt is beletettem.petrezselyemzöld
fokhagyma (3-4 gerezd)
házi piros arany - erről itt tettem említést korábban, mostanában durván rákattantam, szinte
mindenbe teszek, mint azt látni fogjátok a héten....:)
árpagyöngy (kb. egy bögrényi, előtte kicsit áztattam, majd megfőztem)
2 leveskocka (Alnaturás zöldség) + tetszőleges fűszerek
2 leveskocka (Alnaturás zöldség) + tetszőleges fűszerek
Elkészítés:
Csináltam először egy alaplevet: 1 lábas vízbe beletettem a leveskockát, megfűszereztem, beletettem a petrezselymet, a piros aranyat (jó sokat, néhány evőkanálnyit), majd a zöldségeket. Puhára főztem őket, majd az egyik felét szűrővel kiszedtem, a másik felét pedig a lével simára turmixoltam (vagyis botmixereztem, de ez persze mindegy...:)). Visszatettem a többi zöldséget, beletettem az árpagyöngyöt, rottyantottam rajta egyet, kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése